Direct Advies Nodig? 030 - 341 00 07

Wat kost asbest verwijderen?

Het antwoord op deze vraag lijkt gemakkelijk, maar is het niet. Er zijn vele factoren die hierbij een rol spelen. een aantal factoren zijn o.a.:

  • Het soort asbest (er zijn 3 soorten asbest)
  • De hoeveelheid en/of de omvang
  • Risicoklasse (bepaald door het inventarisatiebureau en opgenomen in het asbestinventarisatierapport)
  • De locatie en de bereikbaarheid
  • Is er voldoende ruimte voor onze apparatuur?

Prijsvoorbeelden en kosten

Op het internet worden er vaak (voorbeeld)prijzen en kosten genoemd, maar dit is om u als klant te lokken naar hun website.

U kunt met deze prijsvoorbeelden niet uw budgetplanning ermee opstellen want in bijna alle gevallen zult u het flink moeten aanpassen.

Buijs Asbest kan, door haar jarenlange ervaring, snel zorgen voor een prijsopgave.
Indien u nog geen asbestinventarisatierapport bezit, kunnen wij alleen een schatting (prijsopgave) doen en kunnen eventueel voor u een voordelige asbestinventarisatierapport verzorgen.

Heeft u al een asbestinventarisatierapport, dan kunnen wij direct een definitieve offerte voor u opstellen. Doorgaans worden uw vragen nog dezelfde dag beantwoord en heeft uw offerte binnen 24 uur in huis.

Waarom een asbestinventarisatierapport?

Alleen aan de hand van dit rapport kan er een juiste offerte worden opgemaakt. In het rapport staat het asbest en de locatie nauwgezet beschreven en is de asbestsoort door het laboratorium geanalyseerd.
Dit rapport is tevens vereist voor het verkrijgen van de toestemming bij de gemeente, zonder een rapport mag er niet worden gewerkt. Mocht u ervoor kiezen dat Buijs Asbest uw asbest verwijderd, dan begeleidden wij u van het begin tot het eind en verzorgen wij kosteloos de toestemmingsaanvraag bij uw gemeente voor u.

Professioneel verwijderen van asbest is omwille van wet en regelgeving kostbaar. Asbest is bij inademing erg gevaarlijk en kan op latere leeftijd leiden tot ernstige ziektes. Daarnaast is het van het grootste belang dat de locatie waar u verblijft na afloop weer veilig voor u toegankelijk is.
Het is daarom belangrijk dat personeel goed is getraind en gekeurd. Om deze veiligheid te kunnen borgen zijn onze mensen en apparatuur gekeurd en gecertificeerd. Dagelijks kunnen wij controle op onze werkzaamheden verwachten van de certificerende instelling, maar ook de arbeidsinspectie, gemeente of omgevingsdienst zijn belast met deze toezicht en kunnen een bezoek brengen op locatie.